Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Yaz aylarında çocukların en sevdiği aktivitelerden biri deniz ve havuz keyfidir. Ancak, özellikle sağanak yağışlardan sonra denize girmek bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, yağışların ardından deniz suyunda bulunan bakterilerin ve kirli sulardaki enfeksiyon riskine dikkat çekiyor.

“İSHAL, KUSMA, ATEŞ GİBİ BELİRTİLERE DİKKAT EDİN”

Dr. Öztürk, kirli deniz suyuyla temas eden çocuklarda genellikle ilk 24-72 saat içinde ishal, karın ağrısı, kusma, halsizlik, göz kızarıklığı, kulak ağrısı ve ateş gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumda bir sağlık uzmanına başvurulması önem taşıyor.

“YAĞMUR SONRASI 1-2 GÜN BEKLEYİN”

Uzman Dr. Öztürk, özellikle yağmurdan sonra çocukları hemen denize sokmamaları gerektiğini vurgulayarak, yağmur sonrası en az 24-48 saat beklemenin su kalitesi açısından önemli olduğunu ifade ediyor. Durgun ve köpüklü bölgelerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

Uzman Dr. Öztürk ayrıca, denizden çıkan çocukların temiz suyla duş almasının, göz, kulak veya cilt sorunu olan çocukların denizden uzak tutulmasının enfeksiyon riskini azaltabileceğini söylüyor.

“DOĞAL EĞLENCE SAĞLIĞI BOZMASIN”

Denizin çocuklar için eğlenceli ve fiziksel gelişim açısından faydalı olduğunu belirten Uzman Dr. Öztürk, ancak enfeksiyon riskine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Çocukların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu hatırlatan Dr. Öztürk, ebeveynlerin önlemler alarak çocuklarının sağlığını koruyabileceğini vurguluyor.

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Bel ve sırt ağrınızın altında yatan gizli tehlike

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Kaya, 40 dereceyi geçen skolyoz vakalarının yalnızca estetik değil, aynı zamanda solunum fonksiyonları ve iç organ sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erken teşhis ve gerektiğinde cerrahi müdahale, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.

RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma

Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.