BM Sudan’daki İnsani Yardımda Bürokratik Engelleri Açıkladı

Sudan’da İnsani Yardım Dağıtımında Bürokratik Engeller Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan’da insani yardım dağıtımında hala bürokratik engellerle karşılaştıklarını açıkladı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dujarric, insani yardım dağıtımında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, ilgili personelin vize almasında sorunlar yaşandığını vurguladı. Mart ayında yapılan insani yardım çalışanları için vize başvurularının sadece yüzde 16’sının onaylandığını belirten Dujarric, bürokratik engellerin devam ettiğine dikkat çekerek, “Eğer bu durum devam ederse hayat kurtarıcı yardım operasyonları ciddi şekilde etkilenebilir.” uyarısında bulundu.

Ülke genelinde 400 binden fazla kişinin yerinden edildiğini bildiren Dujarric, çoğunluğunun Zamzam Mülteci Kampı’nda olduğunu belirtti ve bu kampa erişimin tamamen engellendiğini dile getirdi.

Sudan’daki çatışmaların üçüncü yılına girdiğini hatırlatan Dujarric, BM’nin çağrısını yineleyerek çatışmaların sonlandırılmasını, uluslararası insancıl hukuka uyulmasını ve sivillerin korunmasını talep etti.

Sudan’daki çatışmaların ülke genelinde ciddi yıkıma neden olduğuna dikkat çeken BM, yaklaşık 11 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 4 milyonunun komşu ülkelere sığındığını belirtti.

Son olarak, ordunun başkent Hartum’da kontrolü ele geçirdiğini ve HDK’nin Darfur’a yönelerek çatışmaların devam ettiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Kaynak: AA / Şerife Çetin – Güncel

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Bel ve sırt ağrınızın altında yatan gizli tehlike

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Kaya, 40 dereceyi geçen skolyoz vakalarının yalnızca estetik değil, aynı zamanda solunum fonksiyonları ve iç organ sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erken teşhis ve gerektiğinde cerrahi müdahale, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.

RSV’nin ekonomik yükü ile ilgili Türkiye’de ilk araştırma

Bebeklerde yaşamı tehdit eden şiddetli solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan Respiratuar Sinsityal Virüs’ü (RSV) konu alan bu ilk raporun sonuçlarını Başkent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Simten Malhan düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bölümü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Ateş Kara da RSV hakkında önemli bilgiler paylaştı.