Bitlis’te Tekstil İstihdamı Artıyor

Bitlis’teki Tekstil Fabrikaları İstihdam Kapısını Aralıyor

Bitlis genelinde faaliyet gösteren onlarca tekstil fabrikasında yaklaşık 13 bin kişi istihdam ediliyor. İşletmeciler, devam eden destekler ile daha fazla istihdamın mümkün olabileceğini belirtiyor.

Yatırım Teşvik Programı kapsamında 6. bölgede yer alan Bitlis’te tekstil sektörüne devlet destekli yatırımların artmasıyla binlerce kişi iş imkanı buldu. Bu destekler sayesinde birçok tekstilci, Bitlis’e gelerek fabrika açtı. Bölgede terörle mücadeledeki başarılar ve sağlanan huzur ortamı, yatırımcıların ilgisini artırdı ve fabrikaların sayısı hızla arttı.

Tekstil işletmecisi Emirhan Uludil, yaptığı açıklamada, teşviklerin etkisiyle 4-5 fabrikadan 120 fabrikaya ulaştıklarını belirtti. Uludil, “2013 yılından bu yana Bitlis’te tekstil fabrikası işletiyoruz. Gelirken sadece birkaç fabrikaydık, şimdi ise 120’e ulaştık. Bu fabrikaların büyük çoğunluğu teşvikler sayesinde buralara gelmiştir. Yerel nüfusun genç ve nitelikli olması da bizim için büyük bir avantaj. Bitlis’te ürettiğimiz kaliteli ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Kalitemiz ve marka bilinirliğimiz arttıkça ihracatımız da artıyor. Teşvikler olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik” dedi.

Related Posts

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan kripto varlık platformlarına yönelik ‘rezerv kanıtı’ düzenlemesi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık platformlarının yapması gereken rezerv kanıtı denetimi sürecinde uygulanacak ilke ve esasları açıkladı.

Hurafe Reis çakarlı Mercedes’e binerken görüntülendi: ’15 Temmuz’da Hz. Muhammed İstanbul’daydı’ demişti

Türkiye’de hemen her gün bir yerlerden çıkan ve kendine “şeyh”, “alim”, “hoca”, “tarikat lideri” diyen şahıslar, duyanları hayrete düşüren skandal ifadeler kullanmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de hurafeleri toplumda o kadar çok yankı buldu ki …

Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 23 yılda toplam 12,3 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2002 yılı öncesi 10 yıllık dönemde bu sayı sadece 46 idi. Yaklaşık 130 kat artıştan bahsediyoruz” dedi.

Şişecam’da grev eşiğinden dönüldü: Toplu sözleşmede anlaşma sağlandı

Petrol-İş Sendikası ile Şişecam arasında 2025-2026 dönemini kapsayan 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 14 Mayıs’ta başlayacak grev kararının ardından hızlanan müzakerelerde talepler karşılık buldu, taraflar el sıkıştı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir