Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul Depreminin Ardından Deprem Çantası Hazırlığı Başladı

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, afetlere karşı hazırlıklı olmak adına deprem çantası önem kazanmaya başladı.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, acil durum ve afetlerde ilk saatlerde hayatta kalmak için gerekli olan malzemeleri içeren bir çanta bulundurmanın hayati önem taşıdığı vurgulanmaktadır.

İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ!

Özellikle depremler gibi afetler sonrasında geçen ilk 72 saat kritik bir dönem olarak kabul edilmektedir. Yardım ekiplerinin ulaşmasında olası gecikmeler göz önüne alındığında, bireylerin ve ailelerin bu süre zarfında ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çanta hazırlıklı bulundurması gerekmektedir.

Acil durum ve afet çantalarının sadece yetişkin bireyler için değil, bebekler, yaşlılar, engelliler ve evcil hayvanlar gibi özel ihtiyaç gruplarını da düşünerek hazırlanması önem arz etmektedir. Ayrıca çantanın her zaman kolayca ulaşılabilir bir yerde bulundurulması önerilmektedir.

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

AFAD, afet ve acil durum çantasında aşağıdaki malzemelerin bulunmasının büyük bir önem taşıdığını belirtmektedir:

“Çakı, düdük, nakit para, kağıt, kalem, battaniye veya uyku tulumu, makas, koli bandı, plastik örtü, pilli radyo, el feneri, yedek piller, ilk yardım çantası, sürekli kullanılan ilaçlar ve reçeteler, yeterli miktarda gıda ve su, hijyenik malzemeler, evcil hayvanlar için 3 günlük mama ve su ile önemli evrakların fotokopileri.”

Çantaya, engelli bireyler için kimlik belgeleri, engellilik durumunu kanıtlayan belgeler, yedek protezler, ilaçlar ve reçeteler; bebekler için mama, biberon, bebek bezi, oyuncaklar; yaşlılar için tıbbi belgeler, yedek protezler ve ilaçlar eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Hazırlanan yiyecek, içecek, ilaç ve hijyen malzemelerinin son kullanma tarihlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, mevsim koşullarına uygun giysilerin tercih edilmesi ve çanta içeriğinin altı ayda bir gözden geçirilip yenilenmesi önerilmektedir.

Related Posts

Konya’da ‘bisikletli turizm rotası’ oluşturuluyor

Sivil toplum kuruluşu ve spor gruplarının öncülüğünde bir araya gelen onlarca bisikletli, kentin tarihi ve doğal mekanlarını keşfetmek için pedal çevirdi. Konya’da bisikletli turizm rotasını belirlemek için yapılan etkinlikte, Seydişehir Bostandere …

6 Şubat depremlerinde kaybettiği babasına verdiği sözü tuttu!

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’daki evleri yıkılan, babası Mesut Kılınçer’i kaybeden Şevval Ece Kılınçer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girdi. Genç öğrenci, babasına verdiği sözü tutmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Danıştay’dan ‘Barış Akademisyenleri’ kararı

Danıştay, barış akademisyenlerinin üniversiteden ihracının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Ahmet Türk’ün törene katılabilmesi için 8 yıllık yasağı kalktı!

Süleymaniye’de terör örgütü PKK’lı ilk grup silahları bıraktı. Silahların yakıldığı öğrenildi. Büyük güvenlik önlemleriyle gazetecilerin görüntüleri canlı yayınlamasına izin verilmedi. Silah bırakmanın ardından bölgeye giden gazeteciler önemli detaylar aktardı. Gazeteci İsmail Küçükkaya, Ahmet Türk’ün bu törene katılabilmesi için 8 yıllık ‘yurtdışına çıkma yasağı’nın kaldırıldığını aktardı.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

İstanbul’un en gözde sahillerinde: Denize girmek yasaklandı

İstanbul Beykoz’da dalga yüksekliği nedeniyle denize girmek yasaklandı.